• 020 7861 977
  • Ma - Pe 8:00 - 16:00

Historia

Tulilattian kehitys käynnistyi, kun Esa Tommola myi silloisen yrityksensä Lammin betonille vuonna 2004. Kaupasta saaduilla rahoilla Tommola pääsi kehittämään pitkäaikaista visiotaan. Kehittäjä oli nimittäin saanut oppinsa vanhan polven rakennusmestari-isältään: ”Vesi on tärkeä asia ihmisille, mutta sitä ei p*****e saa laittaa talon rakenteisiin piiloon eikä ainakaan betonin sisään!”

Vanha viisaus on lähes tyystin unohdettu. Maailmalla Tommola oli tutustunut suljettuun, kuivaa ilmaa kierrättävään lattialämmitykseen. Hän paneutui näkemäänsä, mutta havaitsi, että järjestelmä ei ollut paras mahdollinen. Näin alkoi oman ilmakiertoisen lattialämmityksen kehittäminen.

Yhdessä talossa sattui vuonna 2008 mahdoton eli ilmakiertoiseen lämmitysverkostoon oli ilmaantunut vettä. Kehittäjät selvittivät, että talon vesipellitysten asentamisvirheen vuoksi lattian yhteen lämmitysputkeen oli kertynyt sadevettä. Asukkaiden onneksi virhe saatiin nopeasti korjattua ilman vaurioita.
Tästä syntyi idea: Kun putkeen voi kertyä vettä, voiko putkistoa käyttää aktiivisesti myös kuivattamiseen? Näin sai alkunsa pitkä kehitys, jossa Tekes on auttanut huomattavasti.

Myös takapakkia on tullut. Kehittäjät eivät aavistaneet, että takkaa voi niin sanotusti ylilämmittää. Kun takanlämmittäjä poltti laminaattia reilun ilmamäärän kanssa, takan ominaisteho moninkertaistui lasketusta.
Nyt järjestelmä kestää ylilämmitystä, ja takan mahdolliset merkittävät väärinkäytökset on ehkäisty moninkertaisesti.

Tammikuussa 2015 lämmitys- ja kuivatusjärjestelmälle myönnettiin patentti.
Kesällä 2015 Tulilattia esiteltiin Vantaan asuntomessuilla, jossa asuntomessuorganisaatio myönsi Tulilattialle kunniakirjan taloteknisistä ratkaisuista. Marraskuussa järjestelmä esiteltiin Rakennusfysiikka 2015 -päivillä, joilla se valittiin parhaaksi kosteusturvallisen rakentamisen tuotekehitysideaksi.

Useat rakennusalan kehittäjät ovat kiinnostuneet Tulilattiasta. Meneillään on todella mielenkiintoisia projekteja.

Tulilattia Oy

 

Tulilattia-lämmitysjärjestelmä on alunperin kehitetty erittäin energiatehokkaille pientaloille. Koko talo on mahdollista lämmittää takalla uusiutuvaa lähienergiaa hyödyntäen. Myös muiden lämmönlähteiden käyttö on mahdollista vaikka hybridilämmityksenä. Tulilattiaan kehitettiin Tekesin myötävaikutuksella kuivatusominaisuus. Tästä näyttää muodostuvan jopa kansantaloudellisesti merkittävä sovellus kun voidaan unohtaa home- ja kosteusongelmat taatusti kuivien rakenteiden ansiosta.

©2018 Tulilattia Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.